Soenan Aboe Dawoed Boek 15

Boek 15, Nummer 2831:

Verteld door Samoerah ibn Djoendoeb:

De Profeet zei: Een jongen is onder gelofte in Aqiqah. Een offer wordt voor hem gedaan op de zevende dag, zijn hoofd wordt geschoren en wordt besmeurd met bloed.

Toen Qatadah gevraagd werd over het smeren met bloed, hoe dat gedaan moet worden, zei hij: Wanneer je het hoofd (dat wil zeggen de hals) van het dier (bedoeld voor Aqiqah) snijdt, mag je er enkele haren van nemen, plaats die op zijn aderen, en plaats hen daarna op het midden van het hoofd van het kind, zodat het bloed op het haar (van het kind) vloeit als een bedreiging Dan mag zijn hoofd gewassen en afgeschoren worden.

Boek 15, Nummer 2832:

Verteld door Samoerah ibn Djoendoeb:

De Profeet zei: Een jongen is onder gelofte in Aqiqah. Een offer wordt voor hem gedaan op de zevende dag, zijn hoofd wordt geschoren en hij wordt een naam gegeven.

Boek 15, Nummer 2835:

Verteld door Abdoellah ibn Abbasa:

De Apostel van Allah offerde een ram voor zowel al-Hasan als al-Hoesain.

Boek 15, Nummer 2836:

Verteld door Abdoellah ibn Amr ibn al-‘ As:

De Apostel van Allah werd gevraag over de aqiqah. Hij antwoordde: Allah houdt er niet van om knopen (oeqoeq) te verbreken, alsof hij de naam niet mooi vindt. En hij zei: Als iemand een kind geboren heeft en een offer ervoor wil brengen, mag hij twee gelijkende schapen voor een jongen en één voor een meisje offeren. En hij werd gevraagd over fara’. Hij antwoordde: Fara’ is juist. Als je het laat (dat wil zeggen: het laat groeien totdat het een gezonde kameel van één of twee jaren wordt, dan moet je het geven aan een weduwe of geven in het pad van Allah voor het gebruik als een rijdier, het is beter dan het te slachten op de leeftijd wanneer het vlees vastzit aan het haar, en je keert uw melkvat om en irriteert uw kamelin.


Soenan Aboe Dawoed index