Moeslim Boek 2

Boek 2, Nummer 495:

Aboe Hoeraira deed verslag: Vijf zijn de daden erg verwant aan de Fitra, of zijn de daden van de Fitra: de besnijdenis, het scheren van de schaamstreek, het knippen van de nagels, het plukken van het haar onder de oksels en het knippen van de snor.

Boek 2, Nummer 496:

Aboe Hoeraira deed verslag: Vijf zijn de daden van Fitra: de besnijdenis, het verwijderen van de schaamstreek, het knippen van de snor, het knippen van de nagels, het plukken van het haar onder de oksels.

Boek 2, Nummer 497:

Anas deed verslag: Een tijdgrens was ons voorgeschreven voor het knippen van de snor, het snijden van de nagels, het plukken van haar onder de oksels, het scheren van de schaamstreek, dat het niet moet worden veronachtzaamd voor meer dan veertig nachten.

Boek 2, Nummer 498:

Ibn Oemar zei: De Apostel van Allah zei: Trim nauwgezet de snor, en laat de baard groeien.

Boek 2, Nummer 499:

Ibn Oemar zei: De Apostel van Allah gebood ons om de snor nauwgezet te trimmen en de baard ongemoeid te laten.

Boek 2, Nummer 500:

Ibn Oemar zei: De Boodschapper van Allah zei: Handel tegen de polytheïsten, trim nauwgezet de snor en laat de baard groeien.

Boek 2, Nummer 501:

Aboe Hoeraira deed verslag: De Boodschapper van Allah zei: Trim nauwgezet de snor, en laat de baard groeien, en handel dus tegen de vuur-aanbidders.

Boek 2, Nummer 502:

'Aïsja deed verslag: De Boodschapper van Allah zei: Tien zijn de daden volgens Fitra: het knippen van de snor, het laten groeien van de baard, het gebruiken van tandenstokers, het snuiven van water in de neus, het knippen van de nagels, het wassen van de vingergewrichten, het plukken van het haar onder de oksels, het scheren van de schaamstreek en het reinigen van je schaamdelen met water. De verteller zei: Ik heb de tiende vergeten, maar het kan zijn het spoelen van de mond.


Moeslim index