O nama

Dobrodošli! 

Ova web stranica je započeta iz naše ljubavi prema Bogu i svim narodima Bosne i Hercegovine. Kroz nju bismo voljeli da damo uvid u ono šta sljedbenici Isusa Krista zaista vjeruju i da pozovemo muslimane na jedan otvoreni i iskreni razgovor.

Ovdje če te naći članke od vrhunskih autora, vjerskih učenjaka i intelektualaca. Također smo ponudili svjedočanstva nekih vjernika (iz mješanih brakova ili iz muslimanske pozadine) koji su tražeći istinu, nju pronašli u osobi Isusa Krista.

Naša želja jeste da u duhu mira, međusobnog poštivanja i razumijevanja ponudimo mogućnost da muslimani imaju priliku da promjene neka pogrešna shvatanja ili čak predrasude o onome šta misle o sljedbenicima Isusa.

Bilo koje primjedbe, pitanja ili nesuglasnosti su dobrodošle. Naš cilj ni u kom slučaju nije da ikoga uvrijedimo, ali smo također svjesni da se naša vjera u mnogim tačkama ne slaže sa stavom Islama. Unatoč tome vjerujemo da je dijalog moguć, i da naše razlike ne moraju uzrokovat mržnju i svađu, već pravednost, iskrenost i bolje međusobno razumijevanje.

U Kur’anu piše: Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima na najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova, i On zna one koji su na Pravome putu. (An Nahl, 125)

To je naša želja: Da iskreno hodamo na pravom putu, sa ciljem da jednog dana uživamo u vječnoj prisutnosti Boga kojega volimo sa svim srcem, dušom i snagom!

Naše uvjerenja jeste da je taj Put, Istina i Život Isus Krist. 

Naša namjera je iskrena i u suglasnosti sa apostolom Pavlom kada je izjavio pred kraljem: Agripa kaže Pavlu: "Zamalo pa me uvjeri te kršćaninom postah!" Pavao odgovori: "Dao Bog da bi i za malo i za mnogo, ne samo ti nego i svi koji me danas slušaju postali ovakvima kakav sam ja, osim ovih okova!" (Dj. 26:28, 29)

Sva slava, veličanstvo, vlast i moć jedinome Bogu, našem Gospodinu!

Kontakt

email:

samuel.rafiq(at)gmail.com